X

Responsive image

Nyheter
Jill Tove Buseth har tatt doktorgrad: Har drevet forskning på grønn økonomi i Afrika i praksis

Jill Tove Buseth har tatt doktorgrad: Har drevet forskning på grønn økonomi i Afrika i praksis

Author: Melhus Avisa Gaula/Thursday, January 2, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– Jeg er ikke spesielt optimistisk. Vi vet hva som skjer og det skjer. Jeg lurer på hvor langt det må gå før politikerne skjønner alvoret, sier Jill Tove Buseth.– Jeg er ikke spesielt optimistisk. Vi vet hva som skjer og det skjer. Jeg lurer på hvor langt det må gå før politikerne skjønner alvoret, sier Jill Tove Buseth.

AV JENS GRANØIEN
36-åringen opprinnelig fra Kvål har nylig avlagt doktorgrad i internasjonale miljø- og utviklingsstudier, hvor hun har forsket på grønn økonomi, særlig i Afrika. Interessen for nettopp Afrika fikk hun da hun i 2002 var elev ved Melhus videregående skole, og var med på tur til Melhus kommune sin vennskapsby Taveta i Kenya. Etter videregående begynte hun på utviklingsstudier. Det gjorde hun fordi hun var interessert i de store linjene i verden. Hun ville ha svar på hvorfor noen er fattige mens andre er rike. Siden turen til Kenya har hun besøkt mange afrikanske land et utall ganger.

Bor på Hamar
I dag bor Jill-Tove Buseth med sin familie, mann og to barn på henholdsvis åtte og seks år, på Hamar. Vi avtaler å treffes når hun var hjemme for å besøke familien i nyttårshelga. Vi tar en kopp kaffe sammen på Jordbærpikene, på formiddagen på sjølveste nyttårsaften, da fortalte hun om forskningen sin, og sier at hun nå føler at hun er kommet dit hun ønsker å komme, nemlig å undervise, og samtidig drive forskning.
    I et intervju med henne i 2009, fortalte hun at året før reiste hun, til kanskje et av verdens aller fattigste land, Mali for å gjøre feltarbeid med tanke på sin masteroppgave som handlet om en landkonflikt mellom gjetere på den ene siden, og bønder på den andre siden. På den turen fortalte hun at hun kjørte moped i sanden sammen med en tolk for å intervjue folk på landsbygda. Nå har hun utført en annen type feltarbeid, mer globalt og mest i byene.


Bilde: Jill Tove Buseth har nylig avlagt doktorgrad i internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Hun har forsket på grønn økonomi i Afrika. Hun er ikke spesielt optimist i forhold til å nå de klimamål som er satt for å unngå global oppvarming.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1664)/Comments (0)

Siste utgave