X

Responsive image

Nyheter
Landbruks- og matministeren besøkte Horg sykehjem: – Det jeg ser her er veldig bra, sa Olaug Bollestad

Landbruks- og matministeren besøkte Horg sykehjem: – Det jeg ser her er veldig bra, sa Olaug Bollestad

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 7, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Bollestad som i tillegg til å være landbruksminister, er hun også matminister. Bollestad viste stor interesse for hvilken mat beboerne på sykehjemmet får servert. Hun understreket at mat er viktig.

AV JENS GRANØIEN
Kjøkkensjef Mona Esphaug kunne berolige matstatsråden med at på Horg Sykehjem får beboerne stort sett mat som er laget fra bunnen av. Inkludert brød som de også baker selv.
    – Stort sett serverer vi norsk tradisjonsmat, men det forekommer unntak, sa Esphaug til avisa Gaula.

Mat handler om fellesskap
Statsråden fikk høre at de som bor på sykeheimen har ulike sykdommer, noen ser dårlig, andre hører dårlig, eller det er andre ting som feiler dem. Da er det viktig å unngå underernæring. Esphaug sa at det handler om fellesskap, og om å høre til. Kjøkkensjefen sa at de ser ofte hva folk tenker når de er samlet rundt et matbord.
    Sykeheimen har et moderne kjøkken som har større kapasitet enn å lage mat til de pleietrengende på sykeheimen. Kjøkkensjefen uttrykte håp om at kjøkkenet også kan brukes til å lage skolemat, når Melhus kommune innfører den ordninga som nå skal utredes.
    Avdelingsleder Gunn Torhild Sundet skjøt inn at måltidet er viktig for å holde rytmen på dagen.
    Bollestad poengterte at mat og tradisjon er viktig. Statsråden sa også at god og næringsrik mat også er viktig for å spare på medisinbruken.

Bildet: På mjølkrampa. Mjølkrampa har fått sin plass i sansehagen. Fra venstre, Anne Sofie Løvseth Byfuglien, Olaug Bollestad, Karin Bjørkhaug som er fylkespolitiker og partiets førstekandidat for valget i høst på fylket og lokalpolitiker for Krf i Melhus Anna Lina Mørreaunet Holm.

Ler mer i Gaula.

Print

Number of views (1908)/Comments (0)

Siste utgave