X

Responsive image

Nyheter
GURO LØFALDLI: Lærerrike år som meddommer  i lagmannsretten

GURO LØFALDLI: Lærerrike år som meddommer i lagmannsretten

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 11, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Guro Løfaldli har engasjert seg mye i frivillig arbeid. Da hun fikk spørsmål om å bli meddommer takket hun ja til det, etter noe betenkningstid.

AV JENS GRANØIEN

Guri Løfaldli er opprinnelig rindaling, og som sådan forholdsvis nyslått trønder, ifølge henne selv. Hun fant kjærligheten på Kvål og har bodd der i omtrent nøyaktig 30 år.

    Hun jobber som sjølstendig næringsdrivende som frilanser, og jobber med endring og utvikling både i det offentlige og i det private næringslivet, og arbeider mye med å rekruttere ledere.

    Guri har deltatt mye i frivillig arbeid, det mener hun må til for at samfunnsmaskineriet skal gå rundt. Hun har jobba frivilling i idrettslaget Trønderlyn mens ungene var små, og deltok i idrett. Hun har også hatt kommunale verv som komitemedlem og medlem av konfliktrådet. Da har hun representert Høyre.

 

Fikk spørsmål om å bli meddommer

For fire år sia fikk hun forespørsel om å bli meddommer i lagmannsretten

    – Det tok litt tid før jeg sa ja. Jeg vet at sånt tar tid og energi. Samtidig var jeg nysgjerrig på hvordan mekanismene i rettsapparatet er. Det eneste vervet hun har nå foruten lagmannsretten er å være leder for valgkomiteen i Melhusbanken. Hun mener det er viktig å engasjere seg i ting.

    Guro sier at hun er nysgjerrig og samfunnsengasjert. Det mener hun er den beste medisinen mot å «falle bakpå», og beholde nysgjerrigheten, enten det er i jobbsammenheng eller på fritida. Guro mener det er en glede å få delta.

 

Overgrepssaker

Guro Løfaldli har vært meddommer i tre saker siden hun ble valgt som meddommer fra og med 2017, og fram til i dag. Det har stort sett dreid seg om overgrepssaker. Hver sak har tatt omtrent ei uke i retten.

    – Hvordan føles det å være med å dømme andre til fengsel?

    – Det er tungt, og det tar tid å bearbeide det i etterkant. Enda verre er det når det er barn involvert. Det er det ofte i overgrepssaker.

    Hun sier at det verste som kan skje er om noen blir dømt uten at de har gjort noe galt. Guro mener det er viktig at vanlige folk, og ikke bare jurister er med og dømmer i straffesaker.

Print

Number of views (930)/Comments (0)

Siste utgave