X

Responsive image

Nyheter
Fikk premie for den beste  oksen i landet

Fikk premie for den beste oksen i landet

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 18, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Lars Tranmæl fra Melhus er tildelt avlsstatuetten for den beste eliteoksen i landet i 2019.

AV JENS GRANØIEN

Lars Tranmæl som driver mjølkeproduksjon på Tranmæl i Melhus forteller at han fikk en overraskende telefon i månedsskifte januar/februar.

    Det var Geno avlsstasjonen for Norsk rødt fe som ringte. De ringte for å gi beskjed om at den to og ett halvt år gamle oksen Tranmel som ble solgt til Geno i januar 2018, var kåret til årets beste eliteokse i 2019. Han ble overrasket, men forteller at oksen hadde ligget som nummer to i Norge i lang tid, og at den nå hadde den smettet forbi den som lenge har ligget på førsteplass med noen tiendedeler.

 

Brukes i avl

Geno som har avlsstasjon på Store Ree på Øyer i Gudbrandsdalen kårer hvert år den beste eliteoksen. Oksen Tranmel er født den 23.08. 2017 og ble solgt til Geno da den var knapt seks måneder gammel for at den skulle brukes i avl. Hvor mange Tranmel er blitt far til i løpet av karrieren så langt, vet ikke Lars Tranmæl. Han har heller ikke spurt om det. Han har sjøl ikke avkom etter oksen ennå, men har kyr som er inseminert, og som venter kalv der Tranmel er far.

Bilde 

Oksen Tranmel er landets beste.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1027)/Comments (0)

Siste utgave