X

Responsive image

Nyheter
Ordfører Jorid Jagtøyen: Barn og unge merker  begrensningene mest

Ordfører Jorid Jagtøyen: Barn og unge merker begrensningene mest

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 18, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Ordfører Jorid Jagtøyen oppfordrer folk til å følge de nasjonale rådene om å vaske hender og holde god avstand til andre. Hun sier at det er barn og unge som merker begrensningen best. 

AV JENS GRANØIEN

Ordfører Jorid Jagtøyen sier at bølgen av smitta og syke kommer først om to til tre uker. Derfor mener hun det er viktig at en ikke «brenner av alt kruttet» med en gang. Fordi det vil blir en lang periode.

    Ordføreren tenker mye på barn og unge som verken har skole eller sosial omgang. Hun sier at det er viktig, at også de følger rådene.

    – Det er de som merker det best. Nå har vi frarøvet dem skole og sosialt samvær. Dersom de er flinke til å overholde rådene blir det en kortere fase til normalt liv igjen. De må hjelpe oss å beskytte våre eldre med lavt immunforsvar. Er de med på dette, så vil ting normalisere seg igjen, men ting tar tid, sier hun.

 

Eget team

Kommunen har oppretta et eget koronateam bestående av sju stykker som er skolert for oppgaven. Teamet har fått egne lokaler med base i C-bygget på Gimse. Teamet samarbeider med fastlegene, og det er fastlegene som henviser til teamet for eventuelle test. Ordføreren forklarer at det er bare folk i risikogruppen, og helsepersonell som er prioritert for test. Hun sier at det finnes begrensa testutstyr og smittevernutstyr. Hun vet ikke hvor mange i Melhus som er testa.

    Det er oppretta eget telefonnummer og e-postadresse til teamet. Telefonnummeret er: 906 18 260. E-post: korona @melhus.kommune.no. Åpningstida er mellom klokka 09.00 – 14.00 på hverdager. Kommunen oppfordrer til at det ikke brukes andre telefonnummer. Testen foregår enten hjemme hos den som testes, eller i C-bygget. Ordføreren sier det er viktig at testgruppa har egne lokaler.

Bilde  Ordfører Jorid Jagtøyen, sier at hun tenker mye på barn og unge som verken har skole eller sosial omgang. 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1432)/Comments (0)

Siste utgave